لوتئین ماده موثرهای در اغلب مکملهای تقویت بینایی و تقویت حافظه
لوتئین دارای طیف گسترده ای از اثرات مفید بر سلامت انسان است. از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، آنتی آتروژنیک، ضد فشار خون، ضد دیابت، التیام دهنده زخم و ضد سرطان است. ارزش تجاری لوتئین با کاربرد التیام بیماری تحلیل ماکولار مربوط به سن در حال رشد است.
بازار لوتئین به مواد دارویی، مواد غذایی، نوتراسئوتیکال(داروئی- غذایی)، لوازم آرایشی، و خوراک حیوانات و ماهی بخش بندی شده است. در این مقاله، ما به بررسی جدیدترین مطالعات در مورد لوتئین و فعالیت های بیولوژیکی و فارماکولوژیک آن در بدن پرداختهایم. به عنوان مثال ترکیب لوتئین و ویتامین ث سطح سیستم ایمنی را ارتقا می دهد و خاصیت آنتی اکسیدانته بسیار قوی و بالایی دارد. پژوهش دیگری نشان می دهد که مصرف دوز نسبتا بالا از لوتئین با افزایش نشاط و توان بدن مرتبط است.
همچنین لوتئین اثرات مثبت بسیاری بر آمینواسیدهای انتقال دهنده های عصبی و نوروترانسمیترها در داخل مغز دارد. لوتئین میتواند متابولیسم سلول های مغزی را ارتقا دهد و انرژی دریافتی سلول های مغز را کنترل نماید.
همچنین لوتئین قادر است در کنار زیزانتین و لیکوپن از تشکیل پلاک های آملوئید بتا در مغز جلوگیری به عمل آورد که در این صورت از بیماری آلزایمر پیشگیری خواهد کرد.
در تحقیق دیگری از اثرات لوتئین بر سلامت، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف لوتئین بر کبد چرب غیرالکلی و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت اثر مثبت دارد. و نیز میتواند از مرگ فیبرهای عضلانی- اسکلتی یا کاهش اکسیژن رسانی به آنها جلوگیری به عمل آورد. همانطور که قبلا اشاره شد لوتئین بر بیماری تحلیل ماکولار اثر بهبود دهنده دارد.
ترکیب دو ماده زیزانتین و لوتئین در کنار هم و مصرف طولانی این دو ماده و افزودن آن به رژیم غذایی چه به صورت مکمل تغذیهای و چه دریافت از طریق مواد غذایی حاوی این ماده بر بیماری تحلیل لکه زرد اثرات بهبود دهنده خواهد داشت همچنین برای افراد سالم نیز دید در شب بسیار قوی ایجاد میکند.
لوتئین همچنین میتواند از آتلرواسکلروزیس یا تصلب شرائین پیشگیری نماید. همچنین استرس اکسیداتیو را که در سلول ها ایجاد می شود؛ کنترل نماید و بر سلول های سرطانی پروستات اثر بازدارندگی رشد دارد.
همچنین مصرف لوتئین در کنار شیمی درمانی میتواند از آسیب های شدیدی که بر سلولهای روده وارد میشود و فرآیند جذب مواد غذایی را مختل میسازد جلوگیری به عمل آورد.
منبع: https://lnkd.in/eh24btrk