19 مهر 1403

قرص ویتامین E

ویتامین E ویتامینی است که در چربی حل می شود. در بسیاری از غذاها از جمله روغن های گیاهی، غلات، گوشت، مرغ، تخم مرغ و میوه ها یافت می شود. ویتامین E یک ویتامین مهم است که برای عملکرد مناسب بسیاری از اندام های بدن مورد نیاز است. همچنین یک آنتی اکسیدان است. ویتامین E که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد با ویتامین E ساخته شده توسط انسان که در مکمل ها وجود دارد متفاوت است. اما دانستن فواید ویتامین E از هر چیزی مهم تر است.

فواید ویتامین E برای چشم و بینایی

تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین E ممکن است برای پیشگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) مفید باشد. به ویژه در میان افرادی که در حال حاضر علائم اولیه بیماری را نشان می‌دهند. هنمچنین ویتامین E ممکن است به پیشگیری از آب مروارید نیز کمک کند، اما داده‌های کنونی چندان واضح نیستند. در یک مطالعه بزرگ، خطر 5 ساله آب مروارید در میان افرادی که مکمل های حاوی ویتامین E یا ویتامین C را برای بیش از 10 سال مصرف می کردند، 60 درصد کمتر بود، در مقایسه با خطر برای افرادی که اصلاً آنها را مصرف نمی کردند. مطالعه‌ای روی متخصصان زن نشان داد که زنانی که رژیم‌های غذایی آنها (از جمله مکمل‌ها) دارای بالاترین سطح ویتامین E و لوتئین بود، نسبت به زنانی که ویتامین E و لوتئین زیادی مصرف نمی‌کردند، خطر نسبی کمتری برای ابتلا به آب مروارید داشتند.

وجود ویتامین E در محصول مکمل ویمکسیر نقش مهمی در عملکرد قوه بینایی دارد.

فواید دیگر ویتامین E

  • بیماری آلزایمر: به نظر نمی رسد مصرف خوراکی مکمل های ویتامین E از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری کند. اما در افرادی که قبلاً به بیماری آلزایمر مبتلا هستند، مصرف ویتامین E همراه با برخی از داروهای ضد آلزایمر ممکن است از دست دادن حافظه را کاهش دهد
  • یک اختلال خونی که باعث کاهش سطح پروتئین در خون به نام هموگلوبین (بتا تالاسمی) می شود: به نظر می رسد مصرف خوراکی ویتامین E برای کودکان مبتلا به این اختلال خونی مفید باشد.
  • دردهای قاعدگی (دیسمنوره): مصرف خوراکی ویتامین E به مدت 2 روز قبل از خونریزی و به مدت 3 روز پس از شروع خونریزی باعث کاهش درد و کاهش از دست دادن خون در قاعدگی می شود.
  • یک اختلال ارثی که باعث می شود گلبول های قرمز در پاسخ به استرس تجزیه شوند (کمبود G6PD): مصرف خوراکی ویتامین E به تنهایی یا همراه با سلنیوم، ممکن است برای افراد مبتلا به این بیماری مفید باشد.
  • خونریزی مغزی: به نظر می رسد مصرف خوراکی ویتامین E خطر خونریزی جمجمه را در نوزادان نارس کاهش می دهد.
  • بیماری کبد چرب غیرالکلی(استئاتوهپاتیت غیر الکلی یا NASH): مصرف روزانه ویتامین E به صورت خوراکی التهاب و نشانگرهای کبدی این شکل از بیماری کبدی را در بزرگسالان و کودکان بهبود می بخشد.
  • سندرم پیش از قاعدگی (PMS): به نظر می رسد مصرف خوراکی ویتامین E باعث کاهش اضطراب، ولع و افسردگی در برخی از افراد مبتلا به PMS می شود.
  • تاردیو دیسکینزیا: به نظر می رسد مصرف خوراکی ویتامین E علائم مرتبط با این اختلال حرکتی را بهبود می بخشد.

 کمبود ویتامین e

عواملی که ویتامین E در بهبود آن ها موثر نیست

  • یک بیماری چشمی که منجر به از فقدان بینایی در افراد مسن است (دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن یا AMD): مصرف خوراکی ویتامین E، به تنهایی یا همراه با سایر آنتی اکسیدان ها، برای پیشگیری یا درمان مشکلات بینایی مرتبط با افزایش سن موثر نیست.
  • بیماری لو گریگ (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS):  مصرف خوراکی ویتامین E (آلفا توکوفرول) همراه با داروهای معمولی بر عملکرد یا افزایش میزان بقا در افراد مبتلا به ALS تأثیر نمی گذارد.
  • درد قفسه سینه (آنژین): مصرف خوراکی ویتامین E ممکن است بر عملکرد رگ های خونی تأثیر بگذارد، اما به نظر نمی رسد درد قفسه سینه را کاهش دهد.
  • سخت شدن شریان ها (آترواسکلروز): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E (RRR-alpha-tocopherol) باعث کاهش سخت شدن شریان ها در افراد مبتلا به این بیماری شود.
  • اگزما (درماتیت آتوپیک): مصرف خوراکی ویتامین E، به تنهایی یا همراه با سلنیوم، علائم اگزما را بهبود نمی بخشد.
  • گرگرفتگی در افراد تحت درمان سرطان سینه: به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E باعث کاهش گرگرفتگی در زنان مبتلا به سرطان سینه شود.
  • یک بیماری ریوی که نوزادان را مبتلا می کند (دیسپلازی برونکوپولمونری): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E خطر ابتلای نوزاد به این بیماری ریوی را کاهش دهد.
  • سرطان: به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E خطر کلی سرطان را کاهش دهد.
و در ادامه:
  • آب مروارید: مصرف خوراکی ویتامین E از آب مروارید جلوگیری نمی کند.
  • آسیب عصبی در دست و پا ناشی از درمان دارویی سرطان: مصرف ویتامین E قبل و بعد از درمان با داروهای خاص سرطان، خطر آسیب عصبی را کاهش نمی دهد.
  • سرطان روده بزرگ، سرطان رکتوم: مصرف خوراکی ویتامین E خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا سرطان رکتوم را کاهش نمی دهد.
  • نارسایی قلبی و تجمع مایعات در بدن (نارسایی احتقانی قلب یا CHF): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E به مدت 12 هفته باعث بهبود عملکرد قلب در افراد مبتلا به CHF شود. همچنین شانس ابتلا به CHF را کاهش نمی دهد.
  • فشار خون بالا: به نظر نمی رسد مصرف خوراکی ویتامین E در افرادی که از داروهای فشار خون استفاده می کنند، فشار خون را کاهش دهد.
  • نوزادان با وزن هنگام تولد زیر صدک 10 به دلیل تغذیه ناکافی: مصرف خوراکی ویتامین E در طول بارداری خطر تولد نوزاد با وزن کم هنگام تولد را به دلیل تغذیه ناکافی در دوران بارداری کاهش نمی دهد.

دوزهای مصرف ویتامین E برای افراد مختلف

ویتامین E زمانی که از راه خوراکی مصرف شود:

ویتامین E در صورت مصرف کمتر از 1000 میلی گرم در روز، احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است. این همان 1100 IU ویتامین E مصنوعی (تمام rac-آلفا توکوفرول) یا 1500 IU ویتامین E طبیعی (RRR-alpha-tocopherol) است. اما خطر عوارض جانبی با دوزهای بالاتر افزایش می یابد. عوارض جانبی می تواند شامل حالت تهوع، خستگی، سردرد و خونریزی باشد. ویتامین E زمانی که در دوزهای بیش از 1000 میلی گرم در روز مصرف شود، احتمالاً خطرناک است.

هنگامی که روی پوست استفاده می شود:

ویتامین E احتمالا برای اکثر افراد بی خطر است.

هنگام استنشاق:

استفاده از سیگارهای الکترونیکی و سایر محصولات ویپینگ حاوی ویتامین E استات با آسیب جدی ریه در برخی افراد مرتبط است.

بارداری:

وقتی ویتامین E به مقدار توصیه شده روزانه استفاده شود، احتمالاً در دوران بارداری بی خطر است. در طول 8 هفته اول بارداری بدون مشورت با پزشک خود از مکمل های ویتامین E استفاده نکنید. ممکن است برای کودک مضر باشد. در اواخر بارداری، حداکثر مقدار توصیه شده ویتامین E در سنین 14-18 سال 800 میلی گرم و در افراد بالای 18 سال 1000 میلی گرم است.

کودکان:

ویتامین E هنگامی که به طور مناسب از طریق خوراکی مصرف شود، احتمالاً بی خطر است. اما کودکان باید از مصرف دوزهای ویتامین E بالاتر از حد مجاز روزانه خودداری کنند. این محدودیت ها در کودکان 1-3 ساله 300 واحد بین المللی، در کودکان 8-4 ساله 450 واحد بین المللی، در کودکان 9-13 ساله 900 واحد بین المللی و در کودکان 18-14 ساله 1200 واحد بین المللی است.

کمبود ویتامین E در کودکان

بیماری قلبی:

ویتامین E ممکن است خطر مرگ را در افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند افزایش دهد. افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند باید از مصرف دوزهای ویتامین E بیشتر از 400 واحد در روز خودداری کنند.

دیابت:

ویتامین E ممکن است خطر نارسایی قلبی را در افراد مبتلا به دیابت افزایش دهد. افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف دوزهای ویتامین E بیشتر از 400 واحد در روز خودداری کنند.

سرطان سر و گردن:

ویتامین E ممکن است احتمال بازگشت این سرطان را افزایش دهد. مکمل های ویتامین E را در دوزهای بیشتر از 400 واحد در روز مصرف نکنید.

اگر ویتامین E در دوزهای مناسب مصرف شود فواید بسیار زیادی دارد.

منبع نوشته: https://www.webmd.com/ و https://www.allaboutvision.com/

دیدگاه ها

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.