گلیوبلاستوما یکی از شایعترین و تهاجمیترین انواع سرطان مغز است و درمان آن یکی از سختترین آنهاست. با این حال ممکن است خبرهای خوبی وجود داشته باشد.
به گزارش بهداشت نیوز، یک هیدروژل جدید که بر روی موشها آزمایش شد، آثاری از تومورهای گلیوبلاستوما را پاکسازی کرده و از بازگشت آنها جلوگیری کرد. این هیدروژل به قدری مؤثر بود که نرخ زنده ماندن ۱۰۰ درصدی قابل توجه در حیوانات وجود داشت. اگرچه نمیتوانیم مطمئن باشیم که همان درمانها به آن سطح از موفقیت در انسان دست مییابند، اما این یک رویکرد جدید بسیار امیدوارکننده است.
پاکلیتاکسل داروی شیمی درمانی است که برای ساخت رشتههایی در اندازه نانو برای قرار دادن در مغز استفاده میشود. این دارو قبلاً برای درمان سایر سرطانها از جمله سرطان پستان و ریه تأیید شده است.
این هیدروژل حفره سرطانی و شیارهای نازکی که در اثر برداشتن تومور به جا میماند را به طور یکنواخت پوشانده و در طی چند هفته آنتیبادی به نام aCD47 آزاد میکند. به نظر میرسد که درمان به قسمتهایی از محل تومور میرسد که سایر داروها ممکن است آن را از دست بدهند.
بتی تایلر (Betty Tyler) پروفسور جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور میگوید: ما معمولاً در مدلهای موش این بیماری ۱۰۰ درصد بقا نمیبینیم.
این توانایی برای تحویل داروها و آنتیبادیها با هم یعنی ارائه همزمان شیمی درمانی و ایمونوتراپی، بخش دیگری از چیزی است که این هیدروژل را خاص میکند. ترکیب این دو چالش برانگیز است زیرا ساختارهای مولکولی متفاوتی دارند.
محققان این استراتژی را به عنوان تحویل دارو توصیف میکنند و در آزمایشات به نظر میرسید که سیستم ایمنی حیوانات را تقویت میکند. هنگامی که تومورهای گلیوبلاستوما دوباره معرفی شدند، موشها میتوانستند بدون درمان بیشتر با آنها مبارزه کنند. با این حال، جراحی برای برداشتن تومور اصلی هنوز مورد نیاز بود. هنگامی که ژل بدون برداشتن اولیه تومور اعمال شد، میزان بقا به ۵۰ درصد کاهش یافت.
هونگانگ کوی (Honggang Cui) مهندس شیمی و بیومولکولی از دانشگاه جان هاپکینز، میگوید: این جراحی احتمالاً مقداری از این فشار را کاهش داده و زمان بیشتری را به ژل میدهد تا سیستم ایمنی را برای مبارزه با سلولهای سرطانی فعال کند.
کوی توضیح میدهد: درمان گلیوبلاستوما به دلیل کمبود سلولهای T محافظ در مغز بسیار دشوار است. دیسکهای کوچکی به نام ویفرهای گلیادل که توسط همان گروه مجهز تحقیقاتی در این مطالعه جدید ساخته شدهاند، در حال حاضر پس از برداشتن تومور برای جلوگیری از بازگشت سرطان استفاده میشوند
محققان اذعان میکنند که تبدیل اکتشافات آنها به درمانهای عملی که روی مغز انسان کار میکنند یک چالش خواهد بود. کوی در خاتمه میگوید علیرغم پیشرفتهای فناوری اخیر، نیاز مبرمی به راهبُردهای درمانی جدید وجود دارد. ما فکر میکنیم که این هیدروژل مکمل درمانهای فعلی سرطان مغز خواهد بود.
شرح کامل این تحقیق در آخرین شماره مجله تخصصی PNAS منتشر شده است.
منبع: بهداشت نیوز
دیدگاه شما