27 شهریور 1403

امید تازه برای درمان سرطان لوزالمعده با کشف کلید دیانای

دانشمندان در یک کشف جدید، نقص ژنتیکی کلیدی در سرطان لوزالمعده را شناسایی کردند که می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتر برای این بیماری مهلک منجر شود. این کشف، نقطه عطفی در مبارزه با یکی از کشنده‌ترین انواع سرطان به شمار می‌رود.

کشف کلید دیانای

کلید دیانای برای مبارزه با این سرطان، هدف جدیدی برای توسعه درمانی ارائه می‌دهد. سرطان لوزالمعده یکی از کشنده‌ترین انواع سرطان‌هاست و سالانه بیش از نیم میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری کم‌ترین میزان بقا را در بین سایر سرطان‌ها و بیماری‌های بدخیم دارد.

شناسایی نقص ژنتیکی

دانشمندان آمریکایی و بریتانیایی یک نقص ژنتیکی کلیدی را در سرطان لوزالمعده شناسایی کردند که به توسعه درمانی برای این بیماری کشنده کمک می‌کند. نرخ بقای پایین در این بیماری تهاجمی، محققان را بر آن داشت تا علت زمینه‌ای در پس گسترش سریع آن را رمزگشایی کنند.

علت رشد و گسترش سرطان

علت رشد و گسترش سرطان لوزالمعده ناشی از توانایی آن در غیرفعال کردن مولکول‌های کلیدی در ژن HNF4A است. این ژن برای عملکرد کلی اندام‌های حیاتی ضروری است. اختلال در این ژن مانع از کنترل رشد سلولی می‌شود و در نتیجه باعث گسترش بیماری می‌شود. این فرآیند به عنوان متیلاسیون دیانای شناخته می‌شود.

هدف جدید در درمان

این کشف، هدف جدیدی برای توسعه درمانی می‌باشد. دانشمندان اکنون در تلاشند تا راه‌هایی برای معکوس کردن اثرات متیلاسیون دیانای و بازیابی عملکرد ژن HNF4A پیدا کنند. این کار می‌تواند منجر به تولید داروهای جدیدی شود که می‌توانند این نوع سرطان را متوقف کنند.

چالش‌های سرطان لوزالمعده

اکثر سرطان‌های لوزالمعده در مراحل پایانی تشخیص داده می‌شوند و ۸۰ درصد آن‌ها تا زمانی که بیماری گسترش یافته و دیگر قابل جراحی نیست، شناسایی نمی‌شوند.

پیشرفت‌های تحقیقاتی

پیشرفت‌های زیادی در تحقیقات پیرامون سرطان لوزالمعده در حال انجام است. به عنوان مثال، در اوایل سال جاری، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) از برنامه‌های هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام این بیماری رونمایی کردند. همچنین، موسسه آکادمیک متدیست هیوستون دستگاهی به اندازه یک دانه برنج ساخته است تا داروها را مستقیماً به تومور لوزالمعده برساند.

برای اطلاعات بیشتر، به مجله Gastro Hep Advances مراجعه کنید.

دیدگاه ها

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.